הכנת תירוש, יצירת חריץ גבינת עיזים ואפיית לחם בתנור החומר שבחצר "הפרנה"

למבקרים באתר בל עפרי – יקב עין נשוט מזומנת חוויה קבוצתית מגבשת וטעימה. החוויה כוללת בציר ענבים מכרם הסירה שבחווה, דריכת ענבים בגת המשוחזרת ובהמשך סדנת אפיית לחם איכרים עם בזיליקום ושאר עשבי תיבול.
כמו כן נלמד להכין גבינת עיזים מחלב שנחלב באותו הבוקר מעדר העיזים שבחצר.
 
תוך כדי יצירה מקבלים המשתתפים הסבר כיצד יצרו יין בעבר וכיצד יוצרים יין בימנו הסבר מתובל באגדות חז"ל הקשורות ביין ובתנורי אפיה מימי התלמוד. ללמדך שיש הרבה מהמשותף ביננו לבין האחרים שחיו פה הרבה לפנינו.
 

בסופו של התהליך מזומנת לקבוצה ארוחה במסעדה שאליה הם מביאים את התירוש, הלחם והגבינה שהכינו, אליהם מצטרפים עוד הרבה דברים טעימים: ממרחי טפנד, ממרח לימון, עגבניות מיובשות, פלפלים קלויים... חמאה, פלטת גבינות עיזים שעברו תהליך יישון, קממבר בטעמים שונים, רוקפור, פטה, בולגרית, אדם משוחה ביין וגבינת לבנה, סלט ירקות, קיש ורביולי, פלטת ריבות עם עוגיות הבית ושתייה.